Advokat hjälper dig genom rättsprocesser i Stockholm

Det finns få tillfällen när man är så liten som när man har problem med lagen. En advokat i Stockholm hjälper dig hela vägen, när du behöver deras hjälp.

Står man anklagad för ett brott, så behöver man rätt hjälp. Man behöver hjälp av en advokat som är inriktad just på det området. Advokaten kommer att vara din trygga punkt under hela tiden och även vara den som hjälper dig igenom allt. Därför är det viktigt att man är trygg med sin advokat och kan lita på denne.

I Sverige har alla rätt till att få en offentlig försvarare om man riskerar fängelse i över 6 månader. Detta innebär då att det är staten som betalar advokatens lön. Däremot får du inte själv välja en advokat då, utan får en tilldelad till dig. Du kan också om du vill, anlita en privat advokat som tar hand om ditt ärende.

Varför ska man anlita en advokat?

Att känna till alla Sveriges lagar och regler är omöjligt för i princip alla. Däremot så känner advokater till ett stort område av dem. Man kan hitta en advokat i Stockholm som har hand om det område som behövs. Inom detta är hen expert och man kan lita på att hen gör allt de förmår.

En advokat får lov att säga nej till ens ärende. Detta handlar i regel om då att de inte har tid för saken, eller att de inte har den kunskap som behövs för just detta. Men det finns alltid någon som kan ta sig an en.

15 Mar 2023