Att ta hjälp av låssmeden

Har du lyckats bli utelåst? Eller kärvar låskolven så du blir galen när du varken kommer in i eller ut ur din bostad? Behöver du extra nycklar för att ge kopior till barnen eller blomvakten?

Ofta tänker vi inte på att de finns förrän vi faktiskt behöver dem. Ja, låssmederna alltså. Ett dörrlås är ju något sådant som vi använder dag ut och dag in utan att egentligen tänka på det, så länge allt funkar som det ska, och om inte låset börjar kärva eller du tappat bort nycklarna. Låsbyten och låsöppning av olika slag är något låssmeden i Göteborg pysslar med dagligen. För du ska inte tro att du är ensam om att tappa nycklar eller att bryta av nyckeln i låset. Nejdå, alla gör det förr eller senare och sällan eller ofta, alla gör det. Nu är det din tur!

Säkerhet i hemmet

Hur tänker ni kring säkerhet i hemmet? Har ni vanliga dörrar med helt vanliga låskolvar eller har ni investerat i smartare lås utan nycklar, med kod eller kodbricka så alla i familjen enkelt kommer in utan bekymmer? Kanske har ni även säkerhetsdörr och larm? Eller känner ni er helt trygga utan all extra utrustning? Mycket beror på hur och var man bor. Har du funderingar kring att byta dörr och eller lås på befintliga dörrar så ska du kontakta din låssmed och be om tips och råd. Förhoppningsvis kan de göra hembesök och se hur ni bor och vad ni har för dörrar, för att se vad som är den mest passande och prisvärda lösningen för just er.

När ska du byta lås

Du ska garanterat byta ditt lås om nycklar försvunnit och ni inte kan hitta dem igen. Har de försvunnit inomhus är det knappast nödvändigt. Men nycklar som försvunnit spårlöst eller tappats på något vis, så att oro för inbrott uppstår, är en stark anledning till att byta ut dörrlåsen. Vill du vara på den säkra sidan ska du förstås byta lås varje gång du flyttar in i ett nytt hem, för vem vet hur många kopior som kan ha skapats av tidigare ägare eller andra. Förutom att be din låssmed om att byta lås på dina dörrar kan du alltid rådfråga om larmsystem och liknande som du önskar för att känna dig trygg i ditt hem. Troligtvis är det bäst att samtidigt se över bakdörrar från altanen och förråd och liknande.

3 Nov 2020