Bästa Lösningarna för BRF - Spara pengar och miljö samtidigt

Som medlem och ägare i en bostadsrättsförening är det viktigt att hitta de optimala lösningarna för belysning. Dessa lösningar bör vara moderna, miljövänliga och om möjligt även kunna sänka månadskostnaderna betydligt.

Skapa en smärtfri upplevelse för hyresgästerna

Som hyresvärd är det en önskan att allt ska fungera sömlöst. Nöjda hyresgäster som trivs i sina bostäder är en prioritet. Det är viktigt att visa att man ständigt arbetar för att förbättra lägenheterna. Stor vikt läggs även på att hålla området snyggt och prydligt. Styrelsen har även börjat undersöka möjligheten att installera solceller för bostadsrättsföreningen. På lång sikt kan detta göra det ekonomiskt fördelaktigt för alla parter. Att hänga med i den moderna utvecklingen uppskattas av hyresgästerna, och det visar att man anstränger sig. För att installera solceller i Ludvika behövs en välfungerande plan och hjälp från ett pålitligt företag.

Övervägande kostnader vid inköp

Om det inte vore för kostnadsaspekten skulle vi förmodligen se fler hus och lägenheter utrustade med solpaneler. Det är en investering som lönar sig i längden. Priserna varierar mellan olika företag och brukar oftast mätas i kilowatt. Kostnaderna kan ligga någonstans mellan 12 000 och 25 000 kronor per kilowatt. Det är en betydande marginalskillnad, men priset blir billigare ju större mängd solceller man behöver. Ju fler solceller man installerar, desto mer prisvärt blir det. För fastighetsägare med flera byggnader kan priset minska avsevärt. Det är bäst att kontakta ett företag och be om en offert. Det är också fördelaktigt att kontakta flera olika företag för att få flera offerter att jämföra. Det företag som erbjuder försäljningen kommer också ut och hjälper till med installationen om så önskas.

10 Aug 2023