Behöver du bostadsanpassning i Stockholm?

Den som har funktionella hinder och svårt att klara sig själv hemma i Stockholm kan söka bidrag för bostadsanpassning och anlita en firma som kan utföra den.

Det som är självklarheter för många människor kan vara snudd på utopier för andra. Ta bara en sån sak som att kunna klara sig själv i hemmet. Om du är en person med normala kroppsliga funktioner så har du ingen aning om hur besvärligt det kan vara. Det krävs att du råkar ut för något i stil med ett ryggskott för att du ska börja få åtminstone en liten förståelse för den situation som många andra befinner sig i dagligen.

Att kunna klara sig själv ingår kanske inte i definitionerna på vad som är mänskliga rättigheter men det hade inte varit fel om det hade gjort det. Det är oerhört nedbrytande för en persons självkänsla och självrespekt att inte kunna göra detta. Samtidigt ska man inte sticka under stol med att det är kostsamt för samhället att avlöna assistenter åt de som behöver.

Bostadsanpassning – fler möjligheter än du tror

Det är därför det är lagstadgat att de som har funktionella hinder har rätt till bostadsanpassning. Det finns bidrag att få för sådan anpassning. Det finns också de som är experter på att utforma anpassningen. I många fall så har den som skulle behöva en bostadsanpassning inte ens en susning om vilka möjligheter det finns.

Om du eller någon närstående hamnar i situationen att ni behöver bostadsanpassning i Stockholm så vänd er därför till en firma som har kunskaperna och vet vad som kan göras. Det finns oanade möjligheter. Få din bostad att fungera med hjälp av detta företag: www.bostadsanpassningstockholm.nu

24 Oct 2022