Braskaminer för värme och mys i Göteborg

Om man ska välja någon av alla braskaminer i Göteborg så händer det att man väljer en för enbart mys eller värme. Varför inte välja en som har både och?

När man talar om braskaminer idag så brukar ordet mysfaktor nämnas. Och det är verkligen mysigt att sitta en kall höstdag framför brasan och dricka något varmt och gott, medan vinden viner utanför. Där kan man njuta av spraket från elden och se djupt in i de dansande lågorna.

Men det finns lika många som väljer att installera en braskamin för att man vill få ner sina värmekostnader. Eller för att man vill ha fler alternativ till den direktverkande elen eller oljepannan. Man kanske till och med har egen ved, eller billig ved, så att man på det sättet vill kunna dra nytta av denna.

Kombinerade braskaminer för hus i Göteborg

Idag finns det en mängd olika braskaminer i Göteborg, så det går alldeles utmärkt att välja en braskamin som har både mys och värme på sin repertoar. Det man då brukar välja är en braskamin som får ut mesta möjliga av en laddning ved och som kan värma upp den yta man bor på. Men som samtidigt har glas så att man kan se eldens dans.

Väljer man två funktioner, mys och värme, så kan man även välja fler. För det finns braskaminer som har ännu fler kombinationer än de två. Man kan exempelvis välja en kamin som har en kokplatta på toppen, så att man kan laga mat på sin braskamin.

10 Dec 2022