Cisterner inom företag och industri

Från glasburk till cistern. Det finns behållare i alla storlekar och för en mängd olika användningsområden. Och om du uppnått vuxen ålder så har du troligen redan sett ett flertal cisterner.

Vad är en cistern? En cistern är en mycket stor behållare som är försluten, och som kan innehålla vätska eller fasta material. Du kan se cisterner när du är ute på landet och åker, eftersom de används av industrier och lantbruk. Men det finns även de som har cisterner mitt i stan i form av exempelvis bryggerier eller liknande.

Cisterner tillverkas av stål som behandlats på olika sätt, där man även brukar använda sig av lager av plåt eller annat. Meningen med en cistern är att något ska lagras, som gödning eller säd. Det ska även gå att fylla på och tömma cisternen på ett enkelt sätt.

Tillbehör för påfyllning och tappning

Beroende på vad du ska ha din cistern till så kan du skaffa en som är i storlekar från ett par hundra liter och upp till många tusentals liter. Men det finns även en hel del olika utrustning som du kan montera på din cistern.

Förutom påfyllning och tappning av din cistern, kan du montera termometer, tryckavkännare, mängdmätare och massor av annan utrustning. I vissa fall använder man sig dessutom av cisternen som en del i ett flöde av fler cisterner, eller i ett flöde där cisternen påfylls och tappas av ett system. Bredden av användningsområden gör cisternen mycket populär inom många arbetsområden.

20 Aug 2021