Dränering ger fuktfria hem i Stockholm

Fukt i marken är ett av de största hoten mot fastigheter i Stockholm och därför är det viktigt att man utför ordentlig dränering för att förebygga skador.

Eftersom fastigheter i Stockholm blir mer och mer attraktiva börjar man också inreda vindar och källare för att öka boendeytan. En inredd källare kan med moderna metoder isoleras, förses med vatten och avlopp och hållas uppvärmd med golvvärme. På det sättet bli det en bostad med trivsam atmosfär.

Det viktigaste med en inredd källare är att markvattnet inte kommer in och därför behöver man göra omsorgsfull dränering. En vanlig metod för dränering är att under källargolvet lägga ett dränerande lager som har kontakt med de ledningar som finns runt husgrunden och bestämmer markvattnets nivå runt fastigheten.

Dränering ökar boendeytan i Stockholm

Man utför alltid dränering för att skydda mot fukt, men om man inrett en källare med värmeisolering under golvet blir det ännu viktigare att markvattnet hålls på en riktig nivå. Det minsta dräneringsdjupet skall vara ungefär 300–350 millimeters djup under golvnivå. Sedan kan man lägga en isodränskiva under betonggolvet för att få ett dränerande lager som dessutom är värmeisolerande.

När du ska inreda en källare är det därför viktigt att kontakta ett företag med erfarenhet av att dränera hus i Stockholm. Företaget kommer ut och undersöker marken och du får en kostnadsfri offert. De har den erfarenhet som krävs för att bedöma vilket metod som bäst lämpar sig för ditt hus och det prisförslag de lämnar är ett fast pris utan risk för extra kostnader.

12 Aug 2022