Erbjud medlemmarna att ladda elbilen med en laddstation till din bostadsrättsförening

Utvecklingen att köra elbil kommer inte att stanna av, behovet att kunna ladda bilen är stort. En laddstation i en bostadsrättsförening ger medlemmarna en bra möjlighet att ladda sin bil.

Det finns många BRF runt om i landet och där finns det ett stort antal medlemmar som har en elbil som kan räknas som framtidens fordon. Du kanske sitter nu och funderar på om det är stor efterfrågan på bra och effektiva laddningsmöjligheter i din förening. Det är viktigt att ge dina medlemmar smidiga möjligheter att ladda sina elbilar och det finns effektiva laddstationer till bostadsrättsföreningar som du kan få installerat. Det är en ekonomisk fördelaktig och värdehöjande investering och dessutom är det miljövänligt. En BRF med tillgång till laddstationer kommer att vara en vinnare på bostadsmarknaden.

Laddstationen har många fördelar

En laddstation har många fördelar, till exempel är den fördelaktig både för klimaten och för bostadsrättsföreningens ekonomi då du kan få hjälp av projektet Klimatklivet. Det innebär att din förening kan få stöd för halva investeringskostnaden genom ett skatteavdrag. När det är dags att sälja en bostad så kan en viktig fråga dyka upp, finns det möjlighet att ladda elbilen?

En fördel då är att kunna svara ja på den frågan, behovet av laddstationer kommer att bli större när fler och fler privatpersoner skaffar elbilar. En laddbox kan integreras med bostadsrättsföreningens fastighetssystem och det är både enkelt och smidigt. När det är gjort blir det mycket enkelt att hantera varje enskilds användares elförbrukning. Läs mer om laddstationer på denna webbsida: laddstationbostadsrättsförening.se

19 Sep 2021