ESD-skydd mot elektrostatisk urladdning

Arbetar man med att tillverka eller montera elektronisk utrustning måste varorna hanteras försiktigt. De behöver ESD-skydd mot elektrostatisk urladdning, så att de inte går sönder.

Det är inte roligt för något företag att få reklamationer från missnöjda kunder som har köpt varor som inte fungerar. Elektronikprylar är känsliga och tål inte en elektrostatisk urladdning. Beteckningen ESD betyder Electrostatic Discharge. Man känner ofta obehag själv när man får en stöt, men för elektronik kan det vara förödande. Ibland är urladdningen så svag att man inte själv märker något, men man kan förhindra skadade produkter genom att skaffa ESD-skydd på arbetsplatsen.

Skaffa möbler med ESD-skydd på jobbet

Du kan inreda din arbetsplats på jobbet så att du skaffar möbler med ESD-skydd, och då kallas det för ett EPA-område. En ESD-stol är då en viktig början, men det finns mycket mer än så. Du tjänar på att skydda både dig själv och de produkter du tillverkar, så att du slipper kassera felaktiga eller returnerade varor. Då är det mycket billigare att skaffa sig rejäla EPA-områden om man arbetar med elektronik och känsliga komponenter.

Kostnaden för att ersätta kunderna innebär både förlust av goodwill och material. Om du tillverkar elektroniska delar som ska sitta i en annan produkt, riskerar du ditt anseende på marknaden om du inte levererar felfria komponenter. Elektronik finns i så mycket numera, och utvecklingen går vidare, inte minst eftersom det finns små delar som kan lasersvetsas. Det är en investering i framtiden att skaffa ESD-skydd för sin produktion av känsliga varor.

15 Feb 2022