Fiskbensparkett – känn historiens vingslag i ditt hem i Stockholm

Visste du att parketten fanns redan på medeltiden och har använts sedan dess? Med fiskbensparkett i Stockholm kan du få en historisk detalj i ett modernt hem.

Det finns mycket i samhället idag som har en längre historia än vad de flesta kan tänka sig. Sådant som kan tros vara moderna uppfinningar har egentligen funnits mycket länge. Det kan vara alldeles vardagliga saker. Till och med sådant som du står och går på varje dag.

Golv är en sådan sak som andas historia. Ända sedan människan byggde sitt första hem har det funnits golv i olika utföranden. Det har gått från trampat jordgolv till golv av skinande vit marmor och allt däremellan. Beroende på tidsepok har olika typer av golv varit mer eller mindre populära. Idag kan vi se att vissa typer av historiska golv har kommit tillbaka och blivit moderna.

Fiskbensparkett är här för att stanna för alltid

Fiskbensparketten kan ses redan under medeltiden, men blev vanligare hos den rika befolkningen under 1600-talet. Golvet utgjorde då ett sätt att visa sin status, och det kunde läggas i komplicerade mönster – även i just fiskbensmönster. I början av 1800-talet blev det däremot omodernt med parkett, men århundradet hann inte ens ta slut förrän det blev modernt på nytt.

När du skaffat fiskbensparkett i Stockholm får du en bit av historien direkt i ditt hem. Det är vackert, och tack vare att det funnits så länge har det också blivit tidlöst. Det blir ett sätt att förgylla hemmet.

4 Aug 2022