Företagsflytt - flytta till nya lokaler i Stockholm

Dags att byta lokaler i Stockholm? Att företag byter lokaler är definitivt ingenting ovanligt. Man byter lokaler som en följd av att man ökar sin omsättning och måste anställa fler. Man byter av motsatt anledning - man måste ha mindre lokaler och sänka sina kostnader och man byter av den enkla anledningen att nya lokaler kan ge en helt ny profil. Ett företag som byter kontor och hamnar på en mer attraktiv adress kan genom detta plötsligt bli intressant för både kunder, investerare och ny personal.

En företagsflytt i Stockholm är nästan något som man får räkna med - och även något som man bör se positivt på. Att flytta ger en nytändning och föder ny energi till ett företag. Man mår bra av rörelse och att fastna för länge kan innebära att allting stannar upp. Dessutom så kan en flytt också, såklart, bära med sig ekonomiska fördelar. Den stora frågan handlar om hur man ska kunna flytta ett helt företag och inredningen på ett kontor utan att arbetsgången blir lidande? Helt enkelt är det inte.

Tänker man på vad som finns på ett kontor så inser man ganska snabbt att en flytt kräver professionalism. Hur packar man datorer, skrivare och annan teknisk apparatur på ett säker sätt? Hur monterar man ned skrivbord, stolar och exempelvis matbord på bästa sätt? Kan man bära ut exempelvis arkivskåp och kassaskåp utan att någon tar skada - och utan att någonting försvinner? Det viktigaste är dessutom att allt detta ska ske under en begränsad tid. Man kanske flyttar under en helg och vill då redan under måndagen vara på plats i de nya lokalerna - redo att börja sitt dagliga värv och sätta igång med affärerna precis som vanligt igen.

Rätt flyttfirma i Stockholm sköter er företagsflytt

Kan man då begära att de anställda ska vara med i en företagsflytt? Vissa företag gr detta, men vår erfarenhet är att det sällan blir bra. Dels så handlar det om att man saknar vana, dels så handlar det ofta om ett naturligt slarv - det är inte ens egna saker - och dels, givetvis, om det uppenbara: en flytt går utanför de ordinarie arbetsuppgifterna.

Man tjänar på att ta hjälp av en flyttfirma i Stockholm, men det handlar då även om att välja rätt sådan. Vilken flyttfirma som helst kan egentligen anlitas för en privatflytt. Handlar det om en mer komplex flytt som en företagsflytt - ja, då krävs det en flyttfirma med vana, kunskap och erfarenhet.

Det man kan eftersöka - och som rekommenderas - är ett företag som kan sköta allt som rör flytten. Vilket innebär att all montering av möbler, alla installationer av apparatur och att all transport inkluderas i tjänsterna. Det kostar lite mer, men det ger också valuta för pengarna.

En flyttfirma som har kapacitet att sköta allt som rör en företagsflytt kan planera en sådan på ett helt annat sätt. De räknar på jobbet - hur många bilar och hur mycket personal behövs? - och de kan lägga upp en plan som gör att flytten och allt som inkluderas sker på överenskommen tid. Det gör skillnad: företag som väljer den professionella hjälpen och som aktivt söker efter kvalitet får en flytt som blir väldigt smidig och som inte innehåller några element som gör att arbetet stannar av. Det blir business as usual på måndag - men i helt nya lokaler.

 

 

1 Mar 2022