Gallergrind istället för säkerhetsdörr

Håller ni på att se över inbrottsskyddet på ert företag? Då kanske en gallergrind kan vara ett bra komplement. Gallergrindar är säkra lösningar som fungerar för både fönster och dörrar.

En gallergrind är en bra säkerhet som förhindrar många inbrott. Den passar dessutom lika bra hemma som på företaget. Bor man exempelvis i ett äldre hus och har en gammal vacker ytterdörr kan man istället för att byta den till en säkerhetsdörr installera en gallergrind. Inte sällan är också priset för en gallergrind lägre än för en säkerhetsdörr. Precis som med säkerhetsdörrar har gallergrindar olika säkerhetsklasser och det gäller därför att välja en som uppfyller de krav som försäkringsbolaget kräver.

Även låset är viktigt

En gallergrind går att få i alla möjliga utföranden och färger så att den ska passa huset så bra som möjligt, även om det också finns standardiserade gallergrindar. Men det är viktigt att gallergrindens mått anpassas efter dörren för bästa säkerhet och ibland måste man också förstärka dörrkarmarna.

Funderar man på att installera en gallergrind ska man vända sig till ett professionellt företag som säljer bra och säkra produkter av specialstål och där även installationen ingår. Då kan man vara säker på att få ett säkerhetsgaller av högsta kvalitet som står emot det mesta. Men även gallergrindens lås är viktigt och ett professionellt företag brukar också ha många valmöjligheter när det kommer till just lås. Då har man möjlighet att välja det lås som passar bäst, som exempelvis motorlås, kodlås, elslutbleck, modullås eller cylinderlås.

8 Dec 2020