Mäklare i Upplands Väsby hjälper dig med värdering

Mäklare i Upplands Väsby hjälper dig att värdera den gemensamma lägenhet som ska säljas efter skilsmässan. Det kan faktiskt finnas anledning att vänta.

Vid en del tillfällen i livet kan det kännas som om man inte har något val. Detta gäller särskilt vid livsomvälvande händelser som en skilsmässa. När steget väl är taget att separera, finns det en massa saker som kommer i direkt följd. Även om det kanske inte är en bra tid för just de sakerna.

Som att sälja en lägenhet, till exempel. Bostadsmarknaden kanske precis har kraschat. Du kanske har blivit av med jobbet och kommer ha svårt att få lånelöfte på egen hand. Då känns det inte som något guldläge att sälja den gemensamma lägenheten. Ändå känner du att du måste. Vare sig du vill eller inte.

Mäklare kan råda dig till att vänta eller sälja omedelbart

Om du känner dig osäker på om den nödvändiga försäljningen är genomförbar, och vad den kommer föra med sig för din ekonomi, kan en fastighetsmäklare i Upplands Väsby hjälpa till med att värdera lägenheten innan ni tar steget att lägga ut den.

Genom att få en korrekt bedömning av lägenhetens värde, kan ni ta ställning till om ni verkligen ska sälja direkt eller om ni kan lösa er boendesituation på annat sätt under en period. Visserligen är en skilsmässa något som de flesta vill få helt överstökad så fort som möjligt, inklusive uppdelning av det gemensamma ägandet, men det kan faktiskt finnas ett värde i att vänta in rätt tillfälle för att sälja lägenheten.

19 Nov 2022