Mäklare på Södermalm ger råd om lägenhetsaffärer på sviktande marknad

En mäklare på Södermalm vet om det är dags att sälja lägenheten eller ej. Den som säljer på rådande marknad gör bäst i att ta experthjälp inför försäljning.

Sälja lägenhet? I den här ekonomin? Är det ens möjligt? Jo då. Många experter menar visserligen att det kan finnas anledning att invänta lite bättre tider för den som vill sälja sin lägenhet till absoluta toppris. Men det är inte alltid man kan vänta med att sälja sin lägenhet. Och då ska man veta att det faktiskt går alldeles utmärkt att sälja, även på en svajande marknad.

Självklart beror detta lite på när man köpte lägenheten. Den som köpte en lägenhet när marknaden stod som högst för bara några säsonger sedan, kanske inte kommer få igen pengarna just nu. I alla fall inte om man inte gjort förändringar och renoveringar på lägenheten som i sig har höjt värdet på den.

Mäklare vill inte heller sälja till vilket pris som helst

Det allra bästa är att ta kontakt med en mäklare på Södermalm innan man bestämmer sig för att sälja eller ej. På den bostadsmarknad som Stockholm haft de senaste åren har till och med en amatör kunnat sälja en lägenhet i innerstaden. Nu råder dock andra tider, och då är det viktigt att ta emot den experthjälp som finns.

En mäklare är dessutom inte heller villig att sälja till vilket pris som helst, bara för sakens skull. Det finns ett egenintresse hos alla mäklare att bostadspriserna håller sig på de höga nivåer de varit hittills. Följ vederbörandes råd, så kommer du kunna lyckas med dina lägenhetsaffärer även i dessa tider.

5 Oct 2022