Oberoende besiktningsman som utför husbesiktning i Stockholm

Ska ni köpa hus i Stockholm? Eller ska ni precis lägga ett bud på drömhuset? Då kan det vara smart att låta en oberoende besiktningsman utföra en husbesiktning så att ni vet vad ni betalar för.

Ska man köpa hus gäller det att veta vad det är man betalar för, och man som köpare enligt lagen har undersökningsplikt. Det innebär att man noga innan köpet måste undersöka huset så att man känner till dess eventuella fel och brister. Men det är inte alltid så lätt att veta vad man ska titta efter, och har man dessutom förälskat sig i huset blir det ännu svårare att hitta felen. Man blundar för dem helt enkelt, eller tycker kanske att det exempelvis inte är så farligt med lite mögel i badrummet. Därför kan det vara bra att inför husköpet anlita en oberoende besiktningsman och låta denne utföra en husbesiktning.

Så går en husbesiktning till

Vill man ha hjälp med en husbesiktning i Stockholm ska man anlita en oberoende besiktningsman med stor erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen. Den besiktningsman man anlitar ska också vara certifierad och ha ansvarsförsäkring. Inför en husbesiktning brukar besiktningsmannen först studera all dokumentation som finns för huset. Denne pratar också med säljaren för att få information om eventuella reparationer som har gjorts, men också för att få veta om det finns kända skador och fel på huset. Därefter gör besiktningsmannen en okulär besiktning av fastigheten och kontrollerar husgrunden, källaren och alla rum, samt tak, väggar och fönster.

24 Mar 2022