Öppen spis är en fin förmån att ha i Stockholm

Öppen spis i Stockholm är det inte alla förunnat att ha. Du som har fått den förmånen kan skatta dig lycklig. Du har både värme och hög mysfaktor i hemmet.

Om du vill ha det varmare och skönare i ditt hem kan en öppen spis vara en god idé. Men det finns lite regler runt det hela som inte går att kringgå. Du måste till exempel göra en bygganmälan för att få lov att installera en öppen spis eller annan eldstad.

Kanske har du redan en öppen spis och hellre vill ha en kassett eller liknande som du kan sätta i den. Grejen är att du fortfarande behöver göra din bygganmälan. Oavsett vad det är för en eldstad måste alla brandregler följas för att förhindra olyckor på grund av elden.

En öppen spis för dig i Stockholm

Byggnadsnämnden är den instans som du ska vända dig till om du vill installera en öppen spis i ditt hem. De kan hjälpa dig med hela processen. Det kan även en återförsäljare av eldstäder göra. I synnerhet om det handlar om en öppen spis som ska installeras i Stockholm.

Som grädde på moset kan en öppen spis få ner dina kostnader för uppvärmning av ditt hus. Det är alltså inte bara en mysfaktor du vinner på att köpa och installera någon form av eldstad. Ytterligare en aspekt är att du höjer värdet på din bostad om du har en öppen spis eller kamin.

17 Nov 2022