Överlåtelsebesiktning kan rädda läget

När man köper eller säljer ett hus, stort eller litet, så vill man ju veta vad man får för sina pengar. Om man gör en överlåtelsebesiktning får man yrkeskunnig hjälp att se vad huset går för.

Det mest avskräckande exemplet på ett husköp är väl filmen Drömkåken som kom på 90-talet med Björn Skifs och Susanne Reuter. Filmen är en komedi, men hade det varit verklighet hade man kanske inte skrattat lika mycket.

Det är ju inte en helt overklig situation där Björn, medan han är på semester, köper ett hus på exekutiv auktion. När han kommer hem visar det sig att huset är i stort behov av renovering. För att spara pengar anlitar han hantverkare som inte är helt seriösa. Ja, nu räcker det inte med det men det är så filmen börjar.

Man måste ta sig tid för en överlåtelsebesiktning i Uppsala

Uttrycket “att förlora tid är att vinna tid” kan verkligen gälla när det gäller så stora investeringar som ett hus. Det finns företag som gör överlåtelsebesiktning i Uppsala och man vinner både i tid, pengar och trygghet genom att kontakta dem innan man skriver papper.

En besiktning sker inte bara på ytan utan går igenom alla de svagheter ett hus kan ha. Källare, vind, tak och våtutrymmen granskas av en yrkesman. Man letar fukt och mögel och kollar att ventilationen och uppvärmning fungerar som den ska. Denna besiktning är mycket viktig, för ett hus kan bli dyrt att köpa om det är dyrt att underhålla.

2 Nov 2021