Pallställ - skräddarsydda lösningar för ert företag

Med rätt pallställ kan man skapa ett lager som blir effektivt och där arbetet flödar fram utan onödiga bromsklossar. Företag som håller med eget lager kämpar nästan alltid mot flaskhalsar i logistiken. Genom att investera i skräddarsydda pallställ så kan man ta bort dessa - och på köpet få ett bättre arbetsflöde som dessutom sker säkrare.

Hur ser det ut på ert lager - har ni ordning och reda och vet exakt var allting står, när det ska levereras och i vilken turordning allt ska ske? Den logistiska kedjan är ofta avgörande för lönsamheten och genom att välja rätt pallställ kan man - oberoende om man använder sig av FIFO eller FILO som system - skapa en bättre arbetsplats och öka på effektiviteten.

Det fina idag är att det finns företag som på beställning kan tillverka och skräddarsy pallställ - helt utifrån kundens krav, behov och efter vilka givna förutsättningar som finns vad gäller exempelvis lokalens utformning, storlek och höjd.

Boka in ett möte för pallställ

Det viktiga är att hitta ett företag som har kapacitet att A) förstå sig på er verksamhet och vad ni vill uppnå med nya pallställ och B) som kan skapa lösningar som verkligen passar in era lokaler. Vilken takhöjd finns, hur högt kan det översta bjälkplanet sitta - och hur pass höga truckar har ni i er motorpark? - samt exempelvis vilka tyngder ni normalt hanterar på daglig basis?

Alla dessa frågor är viktiga att besvara innan man kan gå vidare. Säkerheten är givetvis en faktor som spelar en enorm roll. Vi nämnde tyngden tidigare och det är extremt viktigt att de pallställ som skapas klarar av att bära de gods ni hanterar. En olycka kan få katastrofala följder och både dimensionering och bärigheten måste beräknas noga innan själva tillverkningen sätter igång.

Det går inte att köpa pallställ på måfå. Dels så handlar det om säkerhet och dels också om effektivitet. Den skräddarsydda lösningen optimerar er verksamhet. Ta er tid att hitta rätt tillverkare och leverantör. Det är en rejäl investering.

26 Sep 2022