Slipp slipa altan

Att slipa altan är någonting som kan behöva göras när åren har gått och altanen har blivit full med märken. Då kan det vara på tiden att åter ta fram träet.

Vissa saker är sköna att slippa göra själv. Som att slipa altan. Hur skulle du ens göra det? Ytan kan tyckas aningen för stor för att lägga dig på mage med ett sandpapper i handen. Vem som helst kan ana att här behövs någon form av maskin.

Så ska det ju bli snyggt gjort också. Nej, känner du kanske, den här biten är det nog bättre att jag tar hjälp med. Det är klokt att känna sina begränsningar och att sträcka ut en hand till proffsen när du vill slippa slipa altan.

Slipa altan är att ta tillvara på det befintliga

Istället för att riva och bygga nytt är det ofta en idé att ta hand om det befintliga. Så länge det virke som ursprungligen användes var av god kvalitet kan det finnas liv under ytskiktet. Altanen må ha blivit ful och sliten med åren, men när ytan slipas kommer ofta träet fram nästan som nytt. Att slipa altan kan ta fram det vackra som en gång fanns där. Det är det många gånger värt.

När du tar hand om din altan kan du njuta av den i många år till. Sitta där med en god dryck i handen och bara vara. Eller varför inte bjuda in till fest och fira den lyckade altanslipningen? Det finns många anledningar att fira livet på.

12 Aug 2022