Stillasittande på jobbet ökar sjukskrivningarna

I dagens samhälle, där IT har en central roll, finns det en risk att stillasittande arbete kan leda till värk och stelhet. För att undvika dessa problem kan du prova massage.

Förebygg värk och stelhet

Efter en lång dag framför datorn känner du kanske ibland hur kroppen blir seg och värken smyger sig på. Det är inte ovanligt att personer med ett stillasittande arbete drabbas av kroppsliga besvär, och i värsta fall kan detta leda till sjukskrivningar.

För att undvika värk och stelhet kan du prova att använda ett höj- och sänkbart bord, vilket ger dig möjligheten att stå upp och variera din arbetsställning. Regelbundna små promenader kan också hjälpa till att sträcka på kroppen och minska besvären.

Massage - lösningen mot spänningar

En annan effektiv metod för att undvika värk och stelhet är att regelbundet använda massage. Genom massage kan du lösa upp spänningar innan de utvecklas till värk. Om du arbetar på kontor kan det vara fördelaktigt att få regelbunden massage. Om detta inte är en tjänst som erbjuds på din arbetsplats, kan du föreslå för din chef att införa företagsmassage.

Friskvårdsbidrag för företagsmassage

Om din chef är tveksam kan du påpeka att företagsmassage har förebyggande effekter och kan vara en god investering i personalens välbefinnande. Dessutom kan friskvårdsbidraget användas för att täcka kostnaderna för massage för företag i Stockholm. Med företagsmassage kommer en massör till arbetsplatsen och masserar de anställda, vilket ger dem mer energi och ökar produktiviteten under arbetsdagen.

25 Aug 2023