Takläggare i Uppsala – hjälp med besiktning av tak

Om ditt hustak blivit skadat av väder och vind, behöver det repareras eller läggas om. Låt en firma med takläggare i Uppsala inspektera och åtgärda taket.

Ditt tegeltak har legat på plats i mer än 30 år och aldrig vållat dig några bekymmer. Men de senaste åren har höststormarna farit fram med en väldig frenesi. Du misstänker att några tegelpannor har lyft sig och dessutom kan träet på takets vindskivor ha blivit ruttet.

Du tänker inte klättra på taket själv. Istället kontaktar du en byggfirma som har erfarna takläggare och som kan besiktiga taket på ett professionellt sätt. Resultatet av besiktningen gör dig inte helt glad, men du får veta sanningen. Flera takpannor har spruckit. Och dessutom är vindskivorna illa däran. Takläggaren rekommenderar att du lägger om hela taket.

Takläggare i Uppsala – nytt tak med proffshjälp

Din första tanke är att lägga ett helt nytt tak med tegelpannor. Men en takläggare i Uppsala kan mer än så. Du kan också få goda råd. Firman har bred kompensation och det finns alternativa takbeläggningar. Betongplattor är ett alternativ. Sådana plattor är något tyngre och det är viktigt att taket har rätt bärighet. Men takpannorna ligger på plats vid häftiga stormar.

Men takläggaren menar att ett plåttak skulle kunna fungera bra. Sådana tak är lätta att lägga. Taket får ett modernt utseende. Ett plåttak monteras med dolda skruvar. Plåttak har en del fördelar när det snöar. Tung och blöt snö glider oftast av taket och därmed slipper du att skotta snö från tid till annan. Ta hjälp med takläggningen utav denna byggfirma: www.takläggareuppsala.se

24 Oct 2022