Tips för den som ska anlita hantverkare i Stockholm

Behöver ni större och vill bygga ut villan? I så fall har ni en hel del att planera. Viktigt är så klart att också anlita skickliga hantverkare i Stockholm.

Att bygga ut villan i Stockholm är ofta billigare än att köpa ett nytt hus och flytta. Då slipper också barnen att byta skola. Men det gäller att planera för tillbyggnaden i god tid eftersom man behöver få ett bygglov innan man kan börja. Att sätta upp en budget från början är viktigt, annars kan man lätt bli ruinerad.

Fundera över materialval och hur utbyggnaden ska se ut invändigt. Kontakta också några olika hantverkare som erbjuder totalentreprenad för att be om offerter. Att använda sig av totalentreprenad vid ett stort byggprojekt, som en tillbyggnad är, underlättar mycket. Arbetet löper på snabbare men det blir ofta också billigare.

Viktigt att man kontrollerar de hantverkare man tänker anlita

Det är viktigt att man kontrollerar de hantverkare som man tänker anlita genom att be om referenser. De hantverkare man väljer att anlita ska vara erfarna och tidigare ha utfört liknande byggprojekt. Be att få se bilder eller fråga om det finns något hus i närheten som man kan åka och titta på.

Sist men inte minst måste man skriva ett ordentligt avtal med de hantverkare man tänker anlita. Kontraktet ska vara så detaljerat som möjligt och det ska stå vad som ska göras, vad totalkostnaden blir och när tillbyggnaden ska vara färdig för slutbesiktning. Det bör också stå vad som sker vid eventuella förseningar.

9 Nov 2022